Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna rf

Pargas Scoutkår SkärgårdsVandrarna

Äventyrsscouterna 2014 (20.05.2014)

Äventyrsscouternas vår

Vi heter Gröngölingarna och vi är äventyrsscouter i Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna. Vi är sex stycken scouter, två är flickor och resten är pojkar. Vi har många olika ledare, som vi tycker bra om.

Våra möten

Det är roligt att vara i scouten. Ibland har vi ingen aning om vad vi ska göra men det är roligt ändå. Vi har gjort många roliga saker under den här vårterminen och varit mycket ute i friska luften. Vi har t.ex. gått igenom hur man tar hand om personer med astma och allergier, hur man orienterar och hur man räddar liv. Roligast var att lägga upp tält, även om det var lite svårt att få det tillräckligt spänt. Också orienteringen var rolig för att vi fick läsa karta, söka kontroller och springa i skogen.

Vu- och ävstävlingen den 3.5

Den 3.5 var vargungarna och äventyrsscouterna på vu- och ävstävlingarna. Det fanns 3 äventyrsscoutspatruller och 5 vargungekullar. Det var vid Lyan. Vi hade ingen karta utan vi följde istället garn/band i olika färger. Det fanns t.ex. sådana kontroller som: öva på att ropa i skogen om man skulle behöva hjälp, första hjälpen och bygga styltor. Till mat fick vi korvsoppa och till efterrätt konserverad fruktsallad. Kullarna/patrullerna bestod av 4-6 vargungar eller äventyrsscouter.

 

Blindpusslet och sprutbowlingen var de roligaste kontrollerna. Vi blev på andra plats! :)