Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna rf

Pargas Scoutkår SkärgårdsVandrarna

En tillbakablick på hösten som gick... (25.01.2015)

En tillbakablick på hösten som gick...

Det var en intensiv höst med mycket program, vilket tyvärr ledde till att det inte riktigt blev så mycket tid över till att dokumentera den här. Men här kommer nu en liten tillbakablick på lite av allt vi gjort under hösten...

Vi inledde hösten med ett mycket större antal nya vargungar än tidigare. Vi var en av sex kårer som skrev in mer än 20 nya medlemmar. Vi har nu åldersgrupper hela vägen upp till en grupp med spejarscouter som nu är så gamla att de fått ett eget specialprogram, eftersom de redan gjort de fyra obligatoriska etapperna för spejarscouter.

Vi hade kårförläggning på Lyan som vanligt. Där övade vi oss bl.a. på att göra upp eld och laga mat på Trangia. Dessutom gjorde vi eget pinnbröd...

...och så hade vi så klart lägerbål på kvällen.

Alla nya vargungar fick sina scouthalsdukar. En del fick dem på Lyan och andra i kårlokalen på följande möte.

Vi hade filmkväll för hela kåren.

Kårens spejarscouter fick chansen att delta i en Ute1-kurs. Dock var det inte så många som hade möjlighet att delta, men de som var med lärde sig massor med nyttiga saker och hade jätte kul... Äventyrsscouterna fick i sin tur chansen att delta i en innebandyturnering tillsammans med regionens andra äventyrsscouter. Kåren var även representerad här.

Under de veckovisa mötena hade vi ett varierande program. Vargungarna gjorde bl.a. fasdagskort.

Äventyrsscouterna fick bl.a. prövar på att fläta nyckelringar under ledning av spejarscouterna.

Spejarscouterna fick bl.a. lära sig korkning och gjorde i och med det grytunderlägg.

När det började närma sig jul hade vi traditionsenligt bak-möte och så stöpte vi ljus, som vi sedan sålde på Gamla malmens julmarknad.

 

Vi sålde rekordmånga adventskalendrar och vann andra pris för vilken kår som sålt flest kalendrar i medeltal per medlem. Vi avslutade i och med det höstterminen på topp med traditionsenlig julfest, med lucia och grillkorv.

Nu har vårterminen kört igång, även den fullspäckad med spännande program.

Alla scoutintresserad oberoende av ålder är hjärtligt välkomna med!!!