Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna rf

Pargas Scoutkår SkärgårdsVandrarna

Vad gör vi en helt vanlig måndag? (17.04.2015)

Vad gör vi en helt vanlig måndag?

Vargungarna (7-9 år) har nu de senaste mötena hållit på och byggt fågelholkar. De har själva mätt ut och sågat alla sina bitar. Sedan har de fortsatt med att spika ihop sina holkar. Slutligen skruvade de botten på plats och fick lite hjälp med att borra hålet var fågeln sedan ska flyga in. Nu har en del av dem slutligen blivit klara och fick åka med hem i slutet av mötet.

 

Äventyrsscouterna (10-12 år) bekantade sig med yxan och det diskuterades bland annat hur man ska bära yxan för att det ska vara så säkert som möjligt och hur man ska stå när man hugger för att minimera risken att hugga sig själv i benet. De avslutade mötet med att måla clown-ansikten åt varandra, vilket de tyckte var mycket roligt.

Spejarscouterna (12-15 år) har pysslat på med lite olika saker. De har bland annat planerat en hel del verksamhet som de hållit eller kommer att hålla för äventyrsscouterna. Men nu senaste mötet har en del av dem testat på lite knopar. Medan en annan del av dem ha bakat lite. De har bakat ganska mycket gått under vårens gång och lagat en hel del mat också.