Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna rf

Pargas Scoutkår SkärgårdsVandrarna

Vargungetävlingen 2015 (13.05.2015)

Kåren deltog i Ålands och sydvästra Finlands regions vargunge- och äventyrsscouts tävling i lördags. Tävlingen ordnades i Dalsbruk. Temat för tävlingen var Kims resor i Indien. Kåren deltog med ett lag, i vargungeklassen. Laget bestod av Cindy, Elin, Ida, Lina, Nella och Tia.

Kontroll 1:

Här försöker scouterna komma ihåg vilka alla diamanter som fanns i väskan. När de var klara med den uppgiften skulle de ännu göra några knopar.

 Kontroll 2:

Här var uppgiften att hjälpa den skadade personen. Hon hade slagit huvudet och skadat sin arm. Scouterna lade mycket fint bandage runt hennes huvud och arm och stödde även armen med en mitella. Efter att ha genomfört uppgiften fick scouterna även till uppgift att hitta på ett eget hemligt ord som de skulle berätta på den sista kontrollen.

När vi gick i skogen passade vi på att njuta av den fina utsikten och så tyckte scouterna att det var spännande att gå över ett träsk. Vi såg även en del Näckrosblad, vilka gav inspiration till det hemliga ordet.

Kontroll 3:

Nu var det dags för te och pinnbröd. Scouterna skulle koka sitt eget vatten på Trangia, vilket gick mycket bra. Sedan skulle de också grilla sina egna bröd över öppen eld.

Kontroll 4:

Här skulle scouterna klä ut en av sig till en helig tiggare. Tyvärr var inte fotografen tillräckligt snabb, så resultatet finns inte dokumenterat.

Kontroll 5:

Vid den sista kontrollen skulle scouterna lösa ett hemligt meddelande med hjälp av ett hemligt kodsystem som baserade sig på alfabetet. När det löst meddelandet skulle de skjuta prick med pilbåge. Det var nog mycket svårare än det såg ut och det var tur att alla fick öva en gång först. Men laget var mycket duktiga även här.

Till vår stora glädje visade det sig att vårt lag varit så duktigt att de vann vargungetävlingen.

Även om det viktigaset och bästa med tävlingen är att ha kul, så var det kelt klart en extra bonus att även vinna. Men huvudsaken var att flickorna hade mycket roligt hela dagen och de tyckte till och med att det var en av de bästa sakerna de gjort inom scoutingen under våren (även om bussresan inte var så kul).