Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna rf

Pargas Scoutkår SkärgårdsVandrarna

Hälsningar från Höstförläggningen (07.10.2023)

Idag, när vi var på scoutförläggning, hände något riktigt spännande! Klockan var ungefär 12 mitt på dagen när strömmen plötsligt försvann. Det var som om en trollkarl hade tryckt på en knapp och stängt av all el i vår stuga. Strömmen kom inte tillbaka förrän klockan 16.45, så under den tiden fick vi klara oss helt utan el. Efter detta kom och gick elen tidvis. Varje gång elen kom tillbaka jublade vi.

Det var då vi märkte att vår brunn, den som ger oss vatten, fungerar med el. När elen försvann, kunde vi inte använda den för att hämta mer vatten. Men som tur är, värmer vi vårt hus med ved, inte med el. Vi har en mysig brasa där vi eldar ved för att hålla oss varma. Elden i brasan ger oss både värme och en mysig känsla.

Till lunch åt vi makaroner och köttbullar. Tyvärr blev makaronerna inte så lyckade den här gången, men det gjorde inget. Matresterna slängde vi i slaskämbaret, och senare kastades det i komposten. Det är bra att kompostera, för det hjälper naturen och jorden att må bra.

På stugan Lyan finns det ingen TV, och vi tar inte med våra telefoner heller. Istället för att titta på skärmar, gjorde vi något ännu roligare. Under vår äventyrsdag klättrade vi i träd! Vi var försiktiga så att vi inte skulle skada träden, och vi njöt av att vara utomhus i naturen.

Lyan har också ett utedass. Det är en plats där man kan sitta i lugn och ro och titta ut över naturen. Ibland kan det vara riktigt skönt att sitta där.

Det är alltid roligt att komma till stugan. Man kan inte ta sig hit med bil. Man måste gå upp längs med en stig för att komma till stugan. Det gör äventyret ännu mer spännande och speciellt.

Så även om vi inte hade någon el under en del av dagen, var det ändå en fantastisk dag fylld med äventyr och upptäckter. Ibland är det bra att lämna tekniken bakom sig och uppleva naturen på riktigt!

Vargungarna och famijescouterna, 2023